Založ si blog

Antisloboda A Antisolidarita

Nestáva sa často, aby sa v akomkoľvek štáte zostavovala vláda zo šiestich politických subjektov. Z toho tri sú úplnými zelenáčmi  v parlamentnej politike. Možno tu treba hľadať jednu z príčin, prečo tento politologický zázrak neudržala pokope ani taká silná malta, akou je moc v štáte. V skutočnosti  sa šesťuholník rozložil kvôli  egu zelenáčov, ktorí nosili celú dobu kolty príliš nízko… Mám na mysli najmä občianske a konzervatívne čierne barety Petra McRabbita, pioniersky  krúžok vševedka  Igorka De Zmätkoviča  a indiánsky kmeň  Richarda EuroGate.   Naozaj je hodné písať o týchto ľudkoch čo i len jeden riadok?  Možno ani nie. Robím to len s vedomím, že aj takéto čudné figúrky vedia osloviť slovenského voliča. Žiaľ. Až tak hlboko by sme hádam ale nemuseli klesnúť.

Žiaden politik nie je svätec, a preto zbožšťovať niektorého je samo o sebe hriechom. Nemožno ale v politike tolerovať nezodpovedných a egocentrických šašov, ktorí potrebujú jediné – čo najčastejšie a za každú cenu vidieť svoju podobizeň v médiách. Nie páni, médiá sú síce silné, ale ešte stále nemajú všemocný vplyv. Ešte tu existujú aj vyššie princípy a zákony, ktoré ani Vaše snaženie nemôže ovplyvniť. Celý nepodarený triumvirát je produktom tejto doby a všetci z nich majú spoločný menovateľ – sú totiž stále a vo všetkom proti.  Anti občianski a anti konzervatívni, anti obyčajní, či anti slobodní a anti solidárni.

Nie som fanúšikom politologických jalových debát. Mám rád ľudí, ktorí vedia, čo chcú. A s tými, čo to nevedia a ani nechcú vedieť sme sa v utorok rozlúčili. Či nadobro, nevie nik… Ale aspoň si môžeme klásť otázky, prečo je u nás za 15 mesiacov hore nohami celá republika? A ako s našou budúcnosťou naložíme sami?  Bez postavičiek z komiksov, bez veľkého ega, bez prázdnych gest a daromných rečí. Je čas vyhrnúť si rukávy a pozrieť sa pravde do očí. Každé ráno, každý večer. Až dovtedy, kým nepochopíme, že vládnuť si má predovšetkým a v prvom rade každý sám, pretože každá ľudská bytosť  je zodpovedná za svoj život. Vládnuť nám má slušnosť, ktorú nám vštepovali naši rodičia, vládnuť nám má láska, po ktorej každý túžime, vládnuť nám má zdravý rozum, na ktorý sa každý z nás dennodenne odvoláva. Potom sa nám bude azda ľahšie rozhodovať aj o našom ďalšom spoločnom osude o pár mesiacov.

Migrácia ako nástroj likvidácie suverénnych národov!

11.11.2019

Alebo o čo ide v Globálnom pakte z Marrakéša? POZOR!!! Tento dokument môže obsahovať informácie, ktoré Vás rozrušia! Nečítajte, pokiaľ nemáte silný žalúdok a pevné nervy! Globálny pakt OSN pre bezpečnú, riadenú a legálnu, po anglicky Global compact for safe, orderly and regular migration) je globálna dohoda v rámci OSN pre medzinárodnú spoluprácu [...]

Potrebujeme vlastenectvo skutkov

23.07.2016

Na úvod krátka rekapitulácia udalostí posledných mesiacov, ktoré by nás všetkých mali uviesť do stavu maximálnej pohotovosti: január 2016 Istanbul, Turecko – samovražedný atentátnik zo Sýrie odpálil nálož na námestí Sultanahmet, bilancia tragédie 10 mŕtvych, 15 zranených, k útoku sa oficiálne prihlásil Daeš január 2016, Štokholm,Švédsko – 15 ročný [...]

Znásilnená Európa

27.01.2016

Biele Európanky sú obetované na oltár multikultúrnej spoločnosti, ktorá používa ako svoju zbraň mladých a agresívnych migrantov. Ak máte pocit, že tento článok nebude poplatný súčasnej pokryteckej dobe a balansuje na hrane tzv. „politickej korektnosti“, nemýlite sa. Aby sme si urobili obraz o pripravovanej a riadenej likvidácii pôvodných európskych národov zo strany [...]

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

Lukáš Machala

Médiá už nie sú strážnym psom demokracie. Stali sa jej pánom. Upravujú naše matrixové životy do podoby, akú nám chcú vnútiť tí, ktorí o nás rozhodujú za oponou. Internet je len ďalšia hra s bábkami a ďalší sociologický prieskum ľudstva. Aj tak však má cenu, aby každý hlas a názor, ktorý si váži sám seba vyletel do éteru a zanechal stopu v čase a priestore.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 25
Celková čítanosť: 107930x
Priemerná čítanosť článkov: 4317x

Autor blogu

Odkazy